OSTEOPATHIE

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode van het bewegingsapparaat, van spieren, weefsels en organen van het lichaam. Het gaat uit van 3 principes nl, Enkel een structuur die volledig intact is, kan goed functioneren: Alle structuren en functies van het lichaam zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden: Het lichaam heeft de natuurlijke eigenschap dat het zichzelf in een zo goed mogelijk evenwicht houdt. 

Je kan bij een osteopaat terecht voor rug- en nekproblemen, gewrichtspijnen, hoofdpijn en duizeligheid, sportletsels en orgaanklachten. In de osteopathie gaan we op zoek naar de oorzaak van de klacht om deze verder in het proces te behandelen door middel van manipulaties, spiertechnieken en mobilisaties.

De osteopaat geneest niet, maar moedigt het lichaam aan om zelf te genezen. Dit doet hij door blokkades en bewegingsbeperkingen die een genezing in de weg staan, op te heffen. Apparatuur of medicijnen worden niet gebruikt. Na de behandeling heeft het lichaam tijd nodig om te reageren op de technieken. Meestal wordt minstens een week gewacht tussen twee behandelingen in. 

    
BACK